Installera en värmepump på Lidingö

 

Installera en värmepump på Lidingö

För att installera en värmepump på Lidingö krävs det att du fått tillstånd av Lidingö kommun. Den primära anledningen till detta beror på att det kan bli stora skador på stora ytor om installationen av värmepumpen inte görs på ett korrekt sätt och till exempel börjar läcka kollektorvätska. Vidare behöver en värmepump på Lidingö också underhåll samt drivas på ett korrekt sätt för att värmepumpen för bergvärme inte på något vis ska kunna skada miljön. Kontakta Lidingö kommun på en gång för att få mer information. Har du andra frågor och funderingar är vi på TERMOVENT alltid hjälpa dig!

Värmepumpar-i-Stockholm
Var god ange ditt namn.
Var god ange ett giltigt telefonnummer.
Var god ange ett meddelande.

Bergvärme Lidingö

Denna populära typ av värmepump är ett alternativ som de allra flesta husägare känner till. Bergvärmepump - ja, det är så enkelt som det låter - En värmepump som utvinner sin energi ur berggrunden och dess grundvatten, omvandlar energin till värme och varmvatten.

Värmepumpar-i-Stockholm-bild-värmpump-tips
Värmepumpar-i-Stockholm-bild-3

Hur fungerar bergvärme på Lidingö?

Till en början borrar man ett hål i berggrunden, låter nedkylt vatten cirkulera och absorbera värmen som i sin tur komprimeras och som sedan förser hushållet med energi och värme genom radiatorer eller golvvärme. Idag finns det även modernare alternativ av denna värmepump på marknaden, detta alternativ går ut på att man kan kombinera denna värmepump med solfångare. Vi diskuterar gärna denna lösning med dig och tar fram ett prisförslag för just dig och din värmepumpslösning på Lidingö!

Värmepumpar-i-Stockholm-bild-2
När passar bergvärme bäst?

Man måste alltid ta hänsyn till en mängd olika faktorer när du funderar på att införskaffa en värmepump för bergvärme på Lidingö. Nedan följer några saker att fundera på innan du installerar en bergvärmepump:

Passar berggrunden under ditt hus för en bergvärmepump? Det råkar vara så att värme leds på olika vis genom olika bergarter. Bergvärmeär många gånger det främsta alternativet men självklart finns det undantag även här. Det behöver inte vara så att det är olämpligt, men att installera en bergvärmepump i en mindre passande bergart kan kräva mer jobb, djupare borrhål och därav kosta mer.

Bergvärmeinstallation i Stockholm

En bergvärmeinstallation har alltså låga driftkostnader, lågt eller inget behov av elektrisk tillsatsvärme och att det inte blir några synliga installationer utomhus. En bergvärmepump beräknas ha en livslängd på tjugo till tjugofem år. Själva energibrunnen, det borrade hålet med nedsänkta slangar, har ännu mycket längre livslängd och kan användas för flera kommande värmepumpar. För att vi ska kunna erbjuda en optimal anläggning, ser vi till att noggrant kartlägga dels husets karaktäristik, dels de särskilda behov och önskemål som ni som bor där har. Det krävs kvalificerade bedömningar för att välja rätt storlek på värmepump och hur mycket man ska borra i berget. Enkelt utryckt så kräver stora äldre hus stora värmepumpar och djupa borrhål, medan mindre och välisolerade hus kräver mindre värmepumpar och grundare borrhål. Bergvärme Stockholm rekommenderar denna wikipedia länk om du vill läsa på mer om ämnet.

Kontakta oss

Var god ange ditt namn.
Var god ange ett giltigt telefonnummer.
Var god ange ett meddelande.

Har du några frågor och funderingar är du alltid välkommen att vända dig till oss på Energipartner! Vi är experter på bergvärme och värmepumpar på Lidingö och är bäst i branschen på att installera bergvärme.

På Energipartner ser vi till att du får den hjälp du behöver samt hjälper dig att ta reda på vilken typ av bergart som du har under ditt hus på Lidingö. Bergvärme fungerar vanligtvis väldigt bra på det urberg som Sverige vilar på. Däremot vilar Öland, Gotland och Skåne på en sedimentär bergart, kalksten är ett exempel på detta, och denna bergart är mindre lämpad för bergvärme. Dessa bergarter kräver inte bara betydligt djupare borrhål utan ledningsförmågan av värme är även betydligt sämre och av den anledningen är det rätt sällsynt att man installerar bergvärme i hus vilande på dessa bergarter. -

Har du tillräckligt med utrymme?
Om två just din lösning skulle kräva två borrhål så måste ett mellanrum mellan dessa två på minst 20 meter finnas, och om du helt enkelt inte har den ytan kan det bli problem. Dessutom kan det skapa problem för dig om dina grannar redan installerat bergvärme. Du kanske inte kan borra vart som helst på din egna tomt då det kan bli för tätt inpå grannens borrhål. Utöver detta så kan det även finnas annat i marken som gör att det inte går att borra hur som helst.