Djursholms effektivaste värmepumpsservice

 

Bergvärme Djursholm

Vi på Energipartner erbjuder alltid våra kunder den bästa och mest effektiva värmepumpsservice du kan hitta! Då de flesta bergvärmeanläggningar vi ser ute i stugorna idag har flera decennier på nackan krävs det en gedigen kunskap kring huruvida man jobbar utifrån detta. Även om alla värmepumpar för bergvärme är konstruerade för att kunna värma upp ett hus under flera flera år så finns det alltid en gräns på hur länge ett system orkar. Vidare har även myndigheterna under åren hunnit ändra på de regler som finns rörande värmepumpar och dess service. Bland annat har man ändrat på reglerna kring vilket köldmedium som tillåts och med detta menas att en värmepump kanske inte ens kan repareras eftersom den inte längre uppfyller de reglerna som är aktuella.

Värmepumpar-i-Stockholm
Var god ange ditt namn.
Var god ange ett giltigt telefonnummer.
Var god ange ett meddelande.

Ska jag reparera eller ersätta min befintliga värmepump?

Vi på ENERGIPARTNER i Djursholm hjälper alla våra kunder med allt som rör bergvärme och värmepumpar, byte, reparation, installation. Vår värmepumpsservice håller absolut högsta nivå och vi är hela tiden redo att få våra händer smutsiga och hjälpa dig oavsett din bostad i Djursholms problem!

Behöver du reparera din befintliga värmepump för bergvärme eller är den utom räddning?

Värmepumpen kanske måste bytas ut helt och hållet? Detta är alltid svårt att på egen hand avgöra. Därför kan du kontakta oss på ENERGIPARTNER i Djursholm vid minsta fundering.

Vi skickar alltid ut en certifierad, specialutbildad samt erfaren tekniker för att genomföra en värmepumpsservice direkt i ditt hem i Djursholm.

Vidare avgörs det på plats om det är lämpligast att utgå ifrån din redan befintliga värmepump och reparera samt underhålla den, eller om en installation av en helt ny värmepump för bergvärme är det övervägande alternativet.

Väljer du att reparera samt underhålla din värmepump så får du en offert med kostadsförslag direkt i handen! Vidare kanske du behöver eller vill byta ut värmepumper helt och håller, då makuleras priset för servicebesöket!

Detta är ett erbjudande vi erbjuder alla våra kunder som väljer att uppgradera sin värmepumpsanläggning via oss på ENERGIPARTNER i Djursholm!

Värmepumpar-i-Stockholm-bild-värmpump-tips
Värmepumpar-i-Stockholm-bild-3

Varför borde jag överväga bergvärme på Djursholm?

Bergvärme är ett extremt miljövänligt, smidigt och ekonomiskt alternativ när det handlar om värmepumpsystem. Det som händer är att solens energi lagras nere i bergen och på så vis kan man utvinna denna gratis energi genom att installera ett bergvärmesystem och sedan omvandla energin till värme!

Installerar du en bergvärmepump i Djursholm får du en väldigt bekymmersfri lösning! Denna värmepump kräver i princip ingen skötsel och är mycket driftsäker. En värmepump med bergvärme tillgodoser en hel villas behov av både varmvatten och uppvärmning. Dessutom kan en värmepump som nyttjar bergsvärme kyla ner ditt hus på sommaren med en metod som kallas frikyla.

Värmepumpar-i-Stockholm-bild-2
Hur går det till?

I de flesta fall består en bergsvärmeanläggning i en bostad för en familj av minst ett, men ofta även flera, djupa borrhål. Dessa hål är mellan 50-200 meter djupa, rakt ner i berggrunden. Det är alltså här nere i berget som energin samlas och lagras. Denna energi kommer man åt genom att låta en nedkyld vätska åka igenom berget i en ledning. Vidare värms vätskan upp en aning med hjälp av grundvattnet i berggrunden. Grundvattnet i sin tur blir aningen svalare, just på grund av den nedkylda vätskan som agerar köldbärare.

 

Vätskan som vandrat runt i berget ångas sedan. Detta görs i en så kallad förångare och förs därefter vidare in i kompressorn där gasen sedan komprimeras för att göras ännu varmare.

 

Gasen vandrar i sin tur vidare till bergvärmepumpens kondensator och där avger den sin värme till vattnet i husets värmesystem. När köldmedlet sen har överfört sin värme till husets värmesystem så kommer den att svalna för att sedan bli flytande och föras ner i berget igen. Efter det kan den bli värmd på nytt om och om igen. Miljövänligt och ekonomiskt!

Kontakta oss på ENERGIPARTNER redan idag för reparation eller installation av din värmepump för bergvärme i Djursholm!

Kontakta oss

Var god ange ditt namn.
Var god ange ett giltigt telefonnummer.
Var god ange ett meddelande.