Stockholms bredaste värmepumpsutbud - Tillgängligt i Täby!

Hos oss på ENERGIPARTNER i Täby hittar du marknadens största utbud av värmepumpar för bergvärme. Vi alltid erbjuder alltid marknadens bästa heltäckande garantier, för att du som kund ska känna dig trygg med ditt val och din investering, vi jobbar hela tiden med den absolut senaste tekniken som ser till din värmepump arbetar så effektivt som möjligt, på ett så miljövänligt vis som möjligt och så ekonomiskt fördelaktigt som möjligt!

Läs mer om några av våra värmepumpar utifrån den värmekälla den arbetar efter:

Värmepumpar-i-Stockholm
Var god ange ditt namn.
Var god ange ett giltigt telefonnummer.
Var god ange ett meddelande.

Bergvärme täby

Berg - En bergvärmepump utnyttjar solens egen energi som under lång tid har lagras i berggrunden. Detta är det absolut bästa alternativet för dig som tänker på att spara in så mycket pengar som möjligt. Denna värmepump har i den absolut lägsta driftkostnad och är dessutom väldigt driftsäker, miljövänlig och i det stora hela en mycket bekymmersfri värmepump som i princip sköter sig själv. Denna typen av värmepumpar förser ett helt hus med både värme och varmvatten.

Luft/vatten - Dessa värmepumpar använder luften som finns omkring oss utomhus och förvandlar det till sin primära energikälla. Det som i högsta grad skiljer luft/vatten värmepumpar mot de bergvärmepumpar är främst att verkningsgraden är lite lite sämre för luft- och vattenpumpar. En fördel är dock att behöver du inte borra för att installera denna typ av värmepump vilket gör att kostnaden för själva installationen håll nere ganska ordentligt.

Luft/luft - En luft/luft värmepump levereras i två delar. Den ena delen placerar vi inomhus och den andra på utsidan av din bostad och därefter sammankopplas båda delarna. Detta hjälper vi på ENERGIPARTNER i Täby självklart till med! Den här värmepumpen  är en mycket lönsam investering, den sänker dina uppvärmningskostnader från sekunden den installeras. Dessa värmepumpar är en av de absolut vanligast förekommande värmepumparna för mindre bostäder som exempelvis ett mindre radhus eller ett fritidshus.

Frånluft - En frånlufts värmepump arbetar på så sätt att den använder sig utav den redan varma luft som finns i bostaden. Det vanliga är att denna luft vädras ut, men istället skapar en frånluftsvärmepump ett system som både är miljövänligt och ekonomiskt. Denna värmepump omvandlar inte bara frånluft till husvärme utan även tappvarmvatten!

Denna värmepump bidrar med en god boendekomfort och gör inomhusmiljön till en sundare plats att vistas i. Dessa värmepumpar  - förekommer mer eller mindre endast i nybyggda villor som har ett ventilationssystem sedan tidigare.

Värmepumpar-i-Stockholm-bild-värmpump-tips
Värmepumpar-i-Stockholm-bild-3

Vad man bör tänka på gällande bergvärme i Täby

Det viktigaste är att du har ett tillräckligt djupt borrhål när du ska installera en bergvärmepump. Det finns en mängd olika tillverkare som menar att ett borrhål på 50 meter räcker. Det kan stämma i vissa fall men behöver inte alltid vara helt sant. Ett borrhål som når 140-200 meter ner i berget blir i stort sätt i alla fall betydligt mer effektivt och ge så mycket värme som faktiskt är möjligt. Vidare är det också möjlighet att borra två olika separata borrhål för att enklare uppnå maximal effektivitet. Dessa två borrhålen kopplas samman. Många som går i tankar på att installera bergvärme tänker att ett mindre djupt borrat hål kan vara en billigare lösning, men det är med säkerhet att en ordentlig borrning och en
ordentlig installation av bergvärmepump från första början alltid är bättre i längden. Göra man ett för grunt borrhål kan resultera i missnöje hos kunden i slutändan eftersom bergvärmen kanske inte når den fulla potential som kunden hade förväntat sig.

Värmepumpar-i-Stockholm-bild-2
Andra fördelar som en bergvärmepump kommer med

Oberoende av väderlek

Bergvärmepumpen är totalt oberoende av väder och klimat.

Prestationen baseras endast på den energi som utvinns direkt i berggrunden vilken är så pass inkapslad att den inte påverkas av klimatet. Berggrunden har även en förmåga att kunna hålla en väldigt jämn temperaturm året runt.

ordentlig installation av bergvärmepump från första början alltid är bättre i längden. Göra man ett för grunt borrhål kan resultera i missnöje hos kunden i slutändan eftersom bergvärmen kanske inte når den fulla potential som kunden hade förväntat sig.

Högst årsvärmefaktor

Av alla de olika typer av värmepumpar vi kan se på dagens marknad i har bergvärme en mycket hög årsvärmefaktor jämfört med de resterande modellerna.

Det är även just därför en bergvärmepump är det absolut bästa valet rent ekonomiskt. Den procentuella besparingen, över tid är den absolut bästa hos just bergvärmepumpar.

Låga driftkostnader och minimalt underhåll

Vill du slippa underhåll och höga driftkostnader så bör du införskaffa en värmepump för bergvärme.

Installerar du en bergvärmepump så minskar du både driftkostnaderna och slipper en massa underhåll som in sin tid kräver tid och energi från dig.

Har du väl tagit beslutet att installera en bergvärmepump kommer du spara pengar från sekunden den kör igång.

Bostaden stiger i pris

Bergvärme är som sagt ett ekonomiskt fördelaktigt alternativ och en mycket lönsam investering men det kan självklart kännas trist att behöva lägga så mycket pengar på värme.

Men faktum är att din bostad kommer att stiga i värde markant med en installerad bergvärmepump.

Så inte nog med att en bergvärmepump i Täby återbetalar sig själv inom loppet av 10 år genom att bidra med en lägre energiförbrukning, bostaden ökar alltså i värde inför eventuell försäljning.

Kontakta oss

Var god ange ditt namn.
Var god ange ett giltigt telefonnummer.
Var god ange ett meddelande.